Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Από τη βιομηχανία της εξόρυξης στη βιομηχανία των φυλακίσεων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ΑΤΤΙΚΗΣ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τη βιομηχανία της εξόρυξης στη βιομηχανία των φυλακίσεων

Όταν χτυπούν οι καμπάνες στην Ιερισσό και πέφτουν δακρυγόνα στον Πολύγυρο, το κράτος δείχνει το πραγματικό πρόσωπό του: φυλακίζει κατοίκους της Ιερισσού. Σήμερα, 10 Ιουλίου 2013, αποφασίστηκε η φυλάκιση ακόμα δυο κατοίκων της Ιερισσού ως συνέχεια των δυο ακόμη φυλακισθέντων κατοίκων στις 14 Απριλίου 2013. Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο ενάντια όχι μόνο σε ένα χωριό, αλλά και σε μια ολόκληρη περιοχή.

Πιστοί στις εντολές της εταιρείας εξόρυξης ELDORADO, οι δυνάμεις καταστολής έχουν επιβάλει όρους κατοχής στην Ιερισσό. Συνεχείς έρευνες στα σπίτια, συνεχείς ανακρίσεις, συνεχείς συλλήψεις για λήψη DNA, συνεχείς φυλακίσεις είναι το οργουελικό περιβάλλον που βιώνουν οι κάτοικοι της Ιερισσού και των γύρω χωριών. Έχουν ρίξει στο καλάθι των αχρήστων κάθε πρόσχημα ηθικής και κοινωνικής νομιμοποίησης. Η δε νομιμότητα στο όνομα της οποίας επιβάλλεται η καταστολή έπαψε πλέον να υπάρχει. Το κάνουν επειδή μπορούν, με τη βία και τον εκβιασμό. Όμως, απέναντί τους έχουν τους περήφανους κατοίκους της Ιερισσού που αντιστέκονται και αυτοοργανώνουν τη ζωή τους και τον αγώνα τους με βάση μια πραγματική αλληλεγγύη και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και συμμετοχής. Είναι η σύγχρονη εξεγερμένη αξιοπρέπεια. Κατόρθωσαν μέσα από τον αγώνα τους να δημοσιοποιήσουν το αίσχος της κερδοσκοπίας και της λεηλασίας της φύσης σε όλη την κοινωνία και σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Αυτή τη στιγμή, τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο παράδειγμα των κατοίκων της Ιερισσού.

Η Κερατέα, το Γραμματικό, η Φυλή, το Θριάσιο, ο Αχελώος, ο Αώος, ο Άραχθος, μαζί με την Ιερισσό, συγκροτούν έναν κόσμο που δεν συμβιβάζεται και δεν πτοείται και στέλνουν ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: η υπεράσπιση της φύσης και της ισορροπίας με τον ανθρώπινο πληθυσμό είναι πάνω από τα κέρδη και πάνω από τη λεηλασία που επιχειρούν οι πολυεθνικές.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει το μαύρο σε όλες τις εκδοχές της ζωής μας. Όσο όμως εντείνει τον πόλεμο ενάντια στην κοινωνία στο σύνολό της, άλλο τόσο η αντίσταση και η αξιοπρέπεια προβάλλουν ως αναγκαίοι όροι για την έξοδο από την αποπνικτική ατμόσφαιρα του Σαμαρά, του Άδωνι Γεωργιάδη, του Δένδια και του Βενιζέλου.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική απαιτεί
την άμεση απελευθέρωση των τεσσάρων (4) φυλακισμένων κατοίκων της Ιερισσού.

Νέα συνέλευση της Επιτροπής αλληλεγγύης, για την οργάνωση δράσεων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15/7, στις 20:00, στο κηπάκι της οδού Τσαμαδού.

10.07.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου